Tarieven

Mind Inspirations Tarieven

Alle therapieën

Normaal zijn de tarieven voor psychologen per 60 minuten afhankelijk van de therapie tussen € 90 en € 120 incl btw. Deze psychologen zijn aangesloten bij een zorgverzekering. Aangezien mijn mening is dat de zorgverzekeringen al genoeg verdienen aan patiënten of cliënten heb ik mijn eigen tarieven. Zo blijft jouw eigen risico intact en heb je geen eigen bijdrage.Ik maak gebruik van kortlopende klantgerichte therapieën hierdoor ben je uiteindelijk een stuk voordeliger uit

Kennismakingsgesprek van 60 minuten € 45

Volwassenen per 60 minuten € 58
Jeugd vanaf 15 t/m 23 jaar per 60 minuten € 40

Voordelen

Hoewel mijn hulp meer kosten met zich kan brengen dan bij een GZ-psycholoog, GGZ-instelling of jeugdzorg, zijn er toch grote voordelen. Bij mijn praktijk zijn de lijnen kort en persoonlijk. Bovendien heb ik geen wachtlijst en geen lange intakeprocedure, waardoor de hulp snel kan starten. Dit in tegenstelling tot de grotere GGZ-instellingen en de jeugdzorg. Ook wordt een heel aantal psychische problemen sowieso niet meer vergoed vanuit de basisverzekering, o.a. stress, burn-out, relatieproblemen, studieproblemen en aanpassingsproblemen en betaal je bij de basisverzekering een eigen bijdrage en eigen risico.

Tips

Toch besef ik dat het heel wat kost wanneer de hulp niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed. Ik heb een paar tips:

  • psychologische behandeling helpt je ook op je werk. Ik raad je aan met je werkgever te overleggen. Soms is die bereid om (een deel van) de kosten op zich te nemen.
  • onder bepaalde voorwaarden is psychologische behandeling in de belastingaangifte aftrekbaar bij ‘vergoeding specifieke ziektekosten’.
  • in sommige gevallen kan de hulp worden vergoed vanuit een PGB (persoonsgebonden budget).

Vragen of aanmelden via WhatsApp